Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Αλλάξτε εσείς, βουλιάξτε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Να ενισχύσουν το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, να κάνουν την αγανάκτηση όπλο αντεπίθεσης, κάλεσε χτες τους εργαζόμενους από την Πάτρα ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ

Ψηλά το κεφάλι! Με το ΚΚΕ! Εσείς είστε η δύναμη και οι παραγωγοί του πλούτου. Στείλτε μήνυμα χωρίς παρερμηνείες σε αυτούς που λένε ότι η ΕΕ σας ελεεί ενώ εσείς παράγετε τον αμύθητο πλούτο και χτίζετε παλάτια με τη δουλειά σας. Αλλάξτε εσείς, βουλιάξτε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στους χιλιάδες συγκεντρωμένους ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, στη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση του Κόμματος στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Μία συγκέντρωση ιδιαίτερα μαζική και δυναμική με έντονη την παρουσία των νέων, οι οποίοι καλούσαν με τα συνθήματά τους και τα πανό τους η πρώτη ψήφος, η νεανική ψήφος να είναι ψήφος αντεπίθεσης. Με συνθήματα, όπως, «Εμπρός λαέ να τους τιμωρήσεις, με το ΚΚΕ να τους φοβερίσεις», αλλά και πολλά άλλα, τράνταξαν την κεντρική πλατεία της Πάτρας. Η χτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν είναι ώρα για άμυνα, είναι ώρα για λαϊκή αντεπίθεση.

Τη συγκέντρωση άνοιξε, με αγωνιστικό χαιρετισμό, ο Γκιουζίν Μακ Κάρταν, Γραμματέας του ΚΚ Ιρλανδίας, ο οποίος είπε ότι «ήδη η ΕΕ έχει ξοδέψει εκατομμύρια σε διαφήμιση και προπαγάνδα για να πείσει ότι ο λαός μας έχει κέρδος από αυτήν». Κατηγορούν, συμπλήρωσε, το λαό γιατί ψήφισε όχι, υποστηρίζουν ότι δεν ήξερε τι έκανε. Στη συνέχεια, ο Αστον Γκαρσία, μέλος της ΚΕ του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, χαρακτήρισε την ΕΕ εχθρό των λαών, της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και είπε ότι εν μέσω της καπιταλιστικής κρίσης, με πάνω από 4 εκατομμύρια ανέργους στην Ισπανία, οι σοσιαλδημοκράτες και οι συντηρητικοί εξαπατούν τον κόσμο και ταυτόχρονα στηρίζουν τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις με δισεκατομμύρια ευρώ.


Ο Θανάσης Παφίλης στην ομιλία του ανάμεσα σε άλλα είπε: «Επιβεβαιώνεται κάθε μέρα, κάθε στιγμή, μάλιστα σε αυτή την προεκλογική περίοδο: Η πλουτοκρατία, οι μηχανισμοί της - δημοσιογραφικοί και άλλοι - πολιτικές ηγεσίες και σειρά Μέσων Επικοινωνίας, όλοι αυτοί που κυριαρχούν στο συσχετισμό των δυνάμεων, όλοι αυτοί που διαθέτουν άφθονο χρήμα και πολιτική δύναμη, όλοι αυτοί, λοιπόν, ένα κόμμα φοβούνται: Το ΚΚΕ. Αυτό αποδείχνουν οι λυσσαλέες επιθέσεις στο κόμμα μας, το ψέμα, ο βρώμικος αντικομμουνισμός που συνοδεύεται πάντα από τον γκαιμπελισμό».

Και συνέχισε: «Δε μας εκπλήσσει». Η ταξική πάλη είναι πολύ σκληρή και αναμενόμενες αυτές οι μεθοδεύσεις, και είναι βέβαιο ότι η επίθεση κατά του ΚΚΕ θα δυναμώσει. Γι' αυτό κάλεσε τους κομμουνιστές, τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε επαγρύπνηση και ιδεολογικό εξοπλισμό.

Μάλιστα, είπε ότι η επίθεση αυτή πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου για τον εργάτη και τα λαϊκά στρώματα.

Φοβούνται τη δύναμη του οργανωμένου λαού

Κάλεσε κάθε εργάτη και εργάτρια να προβληματιστεί. Γιατί φοβούνται το ΚΚΕ εκείνοι που έχουν δική τους την εξουσία; «Το λέμε απερίφραστα, δίχως έπαρση, δίχως να βλογάμε τα γένια μας: Φοβούνται το ΚΚΕ επειδή φοβούνται τη δύναμη του λαού, αν αποφασίσει να οργανωθεί και να δράσει, γιατί εκφράζει το δίκιο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, γιατί προτείνει στο λαό έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, το δρόμο προς τη λαϊκή εξουσία - λαϊκή οικονομία, τη μόνη πρόταση που ανταποκρίνεται στα λαϊκά συμφέροντα, τώρα και στην προοπτική».

Ο Γκιουτζίν Μακ Κάρταν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ιρλανδίας
Ο Γκιουτζίν Μακ Κάρταν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ιρλανδίας
Συνεχίζοντας είπε: «Φοβούνται το ΚΚΕ γιατί είπε και λέει την αλήθεια, ενώ τα άλλα κόμματα του είπαν και του λένε ψέματα. Ψέματα για την ΕΕ, ψέματα για το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ και την καπιταλιστική κρίση. Γιατί δεν έχει δεσμεύσεις με την πλουτοκρατία, γιατί δεν μπορούν να μας βάλουν στο χέρι. Γιατί γνωρίζουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, γνωρίζουν την ηθική υπόσταση του ΚΚΕ, γι' αυτό προσπαθούν να τη λερώσουν».

«Είναι ώρα να τους φοβίσει ο λαός! Με την ανασύνταξη του κινήματος στους τόπους δουλειάς, κατοικίας, μόρφωσης. Και με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ!», τόνισε ο Θ. Παφίλης. Και κάλεσε τους παραβρισκόμενους να σκεφτούν πώς θα ήταν η κατάσταση για το λαό αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ ή αν ήταν ένα κόμμα δήθεν ανανεωμένο. Αν το ΚΚΕ πετούσε στον κάλαθο των αχρήστων την προσφορά του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, αν το ΚΚΕ καλούσε και αυτό σε κοινωνική συναίνεση, αν έτρεχε στους «κοινωνικούς διαλόγους», αν δεν πρωτοστατούσε, μαζί με άλλους αγωνιστές, στη δημιουργία του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ. Αν δεν καλούσε σε απειθαρχία και ανυπακοή, αν δεν το φώναζε σε όλους τους τόνους ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Αιφνιδιάστε την πλουτοκρατία και τα κόμματά της

Ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι έρχονται ακόμη χειρότερα μέτρα για το λαό, όπως έχει ανακοινώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, καυτηρίασε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν διευκρινίσεις για το τι θα κάνει η κυβέρνηση ενώ γνωρίζουν ότι έρχεται νέα θύελλα εναντίον των εργαζομένων και με πρόσχημα την κρίση.

«Αιφνιδιάστε την πλουτοκρατία και τα κόμματά της», υπογράμμισε. «Βγάλτε ισχυρό με υψηλά ποσοστά το ΚΚΕ. Εχετε συμφέρον να το ψηφίσετε και όσοι δε συμφωνείτε με το σύνολο της θέσης του για την ΕΕ, αλλά συμφωνείτε ότι η μοιρολατρία είναι ο χειρότερος σύμβουλος για τον εργαζόμενο, για το νέο και τη νέα. Καταψηφίστε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, φέρτε και τα δύο αυτά κόμματα της πλουτοκρατίας όσο πιο χαμηλά μπορείτε».

Η λαϊκή ψήφος να είναι κόκκινη

Ο Αστον Γκαρσία, μέλος της ΚΕ του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας
Ο Αστον Γκαρσία, μέλος της ΚΕ του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας
Κάλεσε κάθε εργάτη και εργάτρια να ψηφίσει το ΚΚΕ γιατί, όπως σημείωσε, γνωρίζουν τους κομμουνιστές στους τόπους δουλειάς, στην απεργία για το μεροκάματο και τις συνθήκες δουλειάς, γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ μόνο λέει πως ο παραγόμενος πλούτος ανήκει στους εργάτες και θεωρεί ύβρη το ταμείο φτώχειας, τα επιδόματα - ψίχουλα και τις εξευτελιστικές συμβάσεις για αύξηση ενός ευρώ στο μεροκάματο, που υπογράφει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με το Σύνδεσμο Βιομηχάνων.

Αναφορικά με τους αγρότες, υπογράμμισε ότι μόνο το ΚΚΕ αντιτάχθηκε και αντιπαλεύει την ΚΑΠ, βασική αιτία που πετάνε τους αγρότες από το χωράφι για να γιγαντώνονται οι μεγάλες επιχειρήσεις, για να συγκεντρώνεται η γη και η παραγωγή σε λιγότερα χέρια. «Και βέβαια είναι το μόνο κόμμα που σου λέει ότι ο μόχθος σου θα πιάσει τόπο στο συλλογικό πλαίσιο του παραγωγικού συνεταιρισμού, στις συνθήκες της λαϊκής οικονομίας», είπε.

Για τους αυτοαπασχολούμενους, στη συνέχεια, επισήμανε ότι κανένα άλλο κόμμα δεν είπε ότι εχθρός τους είναι τα μονοπώλια, ότι έχουν κοινά συμφέροντα με την εργατική τάξη και τη μικρομεσαία αγροτιά. Αντίθετα, τα αστικά κόμματα από τη μια λένε ότι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και από την άλλη τους αναγκάζουν να βάλουν λουκέτο με τους νόμους που ψηφίζουν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους νέους, λέγοντας ότι «το μπόι σας είναι ψηλό και κάνουν ό,τι μπορούν για να το κοντύνουν». Και συμπλήρωσε: «Το ΚΚΕ δε σας κολακεύει. Σας μιλάει κοιτώντας σας στα μάτια και επιμένει να υποστηρίζει ότι μπορούμε να γκρεμίσουμε τα αδιέξοδα, ότι μπορούμε, με την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να χτίσουμε το μέλλον που σας αξίζει. Στις εκλογές της 7 Ιούνη μπορεί να γίνει ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος». Σημείωσε ακόμα ότι η αποχή δεν αποτελεί πράξη αντίστασης αλλά ντουφεκιά στον αέρα.

Μας ενώνουν πολλά


Ο Θ. Παφίλης κάλεσε τους πραγματικούς αριστερούς και ριζοσπάστες, όσους πέρασαν από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από τη γενιά του Πολυτεχνείου μέχρι σήμερα να συναντηθούν με το ΚΚΕ στην κάλπη και στους αγώνες. «Μας ενώνουν πολλά», σημείωσε, και «όποιες διαφορετικές απόψεις υπάρχουν, θα απαντηθούν στη ζωή. Και πάντως δεν πρέπει να αποτελέσουν εμπόδιο στην κόκκινη ψήφο στις 7 του Ιούνη».

Αναφερόμενος σε όσους λένε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι χαμένη είπε: «Χαμένη και σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων είναι η ψήφος που πηγαίνει στην αντιλαϊκή πολιτική. Πάει πολύ να εμφανίζονται ως φως και ως αλλαγή οι της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που πρόδωσε το λαϊκό κόσμο του. Μια ηγεσία που έχει καταρρακώσει κάθε έννοια ακόμα και στοιχειώδους ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και μάλιστα στο όνομα του σοσιαλισμού!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ